PoPieczone

Kategorie ciast –> Ciasta standardowe 

CIASTA STANDARDOWE

Brownie

Intensywnie czekoladowe ciasto z dodatkiem malin, lekko aromatyzowane rumem, podawane z polewą z ciemnej czekolady i ozdobione kawałkami orzechów lub kwiatami jadalnymi.

Wilgotne ciasto wypełnione makiem, rodzynkami oraz orzechami włoskimi pokryte puszystym kremem mascarpone ze startą skórką pomarańczy na górze.

Legendarne już ciasto na bazie ciasta parzonego z pysznym budyniowym kremem w środku, posypane cienką warstwą cukru pudru.

Odtworzona wersja popularnego batonika Kinder Country w formie pysznego, delikatnego ciasta. Spód wykonany z płatek pszenicznych z dodatkiem miodu, krem na bazie mascarpone, białej czekolady i śmietanki. Na górze polewa wykonana z mlecznej czekolady posypanej płatkami.

Jabłecznik na kruchym cieście, wypełniony soczystymi, karmelizowanymi jabłkami z dodatkiem cynamonu, góra obsypana cukrem pudrem

Spód wykonany z kruchego ciasta, warstwa z dużą ilością malin w malinowej galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńcząca ciasto chrupiąca beza z płatkami migdałów.

Pyszna drożdżówka z puszystym nadzieniem jogurtowym z dodatkiem świeżych sezonowych owoców, udekorowana kruszonką i cukrem pudrem.

Ciasto wykonane na spodzie z sucharków i kremu Nutella, z kremem śmietanowym z dodatkiem pasty wanilii oraz galaretką z kawałkami wiśni.

Beza z kremem z mascarpone i śmietany ozdobiona świeżymi owocami.

Cena: 120zł

Lekkie i orzeźwiające ciasto, mocno cytrynowe. Intensywnie cytrynowa masa budyniowa na delikatnym biszkopcie, przykryta delikatną cytrynową pianką.

Cztery warstwy herbatników przełożone kremem budyniowym (z ugotowanego budyniu utartego z masłem), posypane wiórkami kokosowymi.

SERNIKI

Pieczony sernik na spodzie z maślanych herbatników, wypełniony masą twarogową, z polewą z białej czekolady posypany świeżymi owocami sezonowymi.

Pieczony sernik na bazie popularnych czekoladowych ciastek Oreo, wypełniony masą twarogową z dodatkiem kawałków wspomnianych ciasteczek ozdobione kremem z przekładanymi ciastkami.

Pieczony sernik na spodzie z ciasteczek maślanych, wypełniony masą twarogową z dodatkiem kawałków batonika Daim, całość polana masą kajmakową wykończona batonikami Daim.

Pieczony sernik na kruchym, kakaowym spodzie, wypełniony masą twarogową z nutą cytryny, z kruszonką ciasta kakaowego na górze, całość posypana cukrem pudrem

Pieczony sernik na spodzie z ciasteczek maślanych, wypełniony masą twarogową polaną sosem słony karmel i wyłożonymi preclami na górze.

Aksamitny, delikatny pieczony sernik na spodzie z kruszonych herbatników, wypełniony masą twarogową, z polewą śmietanową i musem owocowym na górze ozdobione sezonowymi owocami.

TARTY

Kruche ciasto z kremem śmietanowym z dodatkiem chałwy waniliowej lub orzechowej, zdobione na górze liśćmi mięty i owocami sezonowymi.


Cena: 80zł

Kruche ciasto z kremem mascarpone z dodatkiem karmelu, wyłożone orzechami i preclami oraz polane sosem słony karmel.


Cena: 80zł

Kruche czekoladowe ciasto wypełnione po brzegi rozpływającym się w ustach czekoladowym kremem, ozdobione malinami lub borówkami.


Cena: 85zł

Coś dla fanów popularnego kremu Nutella. Tarta na ciemnym spodzie z pokruszonych ciastek i dwie warstwy kremu: jedna z mascarpone, druga z kremu Nutella.

Cena: 90zł

Kruche ciasto pokryte delikatnym kremem z mascarpone, wyłożone dużą ilością współgrających owoców.

Cena: 90zł

popieczone

DANE FIRMY

PoPieczone Kinga Piernicka
Stefczyka 45
84-200 Wejherowo
NIP: 58 824 577 08
REGON: 385 940 348
Telefon: +48 692-359-060

Media społecznościowe